Opas onnelliseen pentuarkeen

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin pentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Viikko 12

Viikko 11


Kissanpennut ovat silakkaakin liukkaampia ja niiden uteliaisuus saattaa johdattaa ne vaarallisiin tilanteisiin. Pienikin ovenrakonen riittää pakoreitiksi. Tiedätkö miten toimia, jos kissasi karkaa?

Tassututka

Tassututka on karkuripalvelu, jonka avulla ilmoitat tehokkaasti muille Tassututkan käyttäjille kadonneesta lemmikistäsi. Näin toiset voivat auttaa etsinnöissä ja pitää silmät auki kadonneiden karvakaverien varalta. Viimeistäänkin NYT kannattaa tutustua Tassututkaan ja liittää sinne oman kissasi tiedot. Tärkein varokeino on aina huolellisuus, mutta vahinkoja voi silti sattua ihan kaikille. Siksi kannattaa tutustua etukäteen aiheeseen ja tallentaa tietokoneeseen sekä mobiililaitteisiin tärkeimmät linkit ja puhelinnumerot. Tassututkaa pääset nuuskimaan täältä

Tiesitkö?

Uusivuosi on kaikkein riskialtteinta aikaa kadottaa kuonokansalainen. Lemmikin säikähtäessä ilotulitteita, se saattaa paniikissa paeta äärimmäisen nopeasti pienemmästäkin rakosesta. Lue täältä miten voit auttaa lemmikkiäsi selviytymään vuoden vaihtumisesta ja mitä asioita on hyvä huomioida, jotta pahinta ei tapahtuisi.

Mikrosiru on turvatakuu

Muistathan huolehtia, että kissasi on tunnistusmerkitty eli sirutettu ja mikrosirun tiedot on syötetty johonkin yleisimmistä rekistereistä! Näin mahdollisesti karkuteille livahtaneen kotitiikerin omistaja voidaan tavoittaa ja eläinystävä palauttaa kotiin sen löydyttyä. Suurin osa löytöeläintaloissa majailevista kotikissoista on kadonneita lemmikkejä, joilla ei ole tunnistusmerkintää, eivätkä ne tästä syystä koskaan löydä tietään kotiin.