Opas onnelliseen pentuarkeen

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin pentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Viikko 11

Viikko 8


Joskus karvakuonon ruokahalu vaikuttaa katoavan. Omistaja saattaa stressata pennun paastoilua ja pohtia jopa, onko pentu terve. Tämä onkin tärkeä tarkistaa, mutta useinmiten syy syömättömyyteen löytyy liian tiheistä ruokintaväleistä tai liian suurista ruoka-annoksista. Pennulla ei yksinkertaisesti ole nälkä.

Koiranpentu ei syö, mitä tehdä?

  • Jos ruokahalu on hukassa, harvenna ruokintavälejä ja anna pennulle ruokaa vain aamulla ja illalla. Päiväruoan voi mainiosti jo jättää pois. Usein koiranpentua ruokitaan liian usein, joka näkyy ruokahaluttomuutena.
  • Kurkista kunnolla pennun suuhun. Tarkista, että hampaat ovat kiinni paikoillaan ja ikenet ovat siistit, tasaväriset, eivätkä pullota tai punoita. Kipeä suu saattaa haitata syömistä.
  • Arvioi pennun todellinen ravitsemustila ja tarkista annetun ruoan ja herkkujen kokonaismäärä: Livahtaako isännän lautaselta makkaranpaloja väärään kitaan? Entä ujuttavatko lapset pöytäliinan alta kurkkivaan kuonoon välipaloja?

Joskus pennun ruokahalu ei palaa, vaikka päiväruoka jätetään pois. Jos selkeää syömättömyyttä jatkuu useiden päivien ajan, voi olla viisasta viedä pentu eläinlääkärin tarkistettavaksi.