Opas onnelliseen pentuarkeen

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin pentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Viikko 13

Viikko 8


Hyvin huollettu karvapeite ei ole pelkkä muotoseikka vaan turkinhoidolla on suuri merkitys koiran hyvinvoinnille. Huollettu turkki on:

  • tiivis muttei hautova
  • säänkestävä
  • rodunomainen.

Erilaisia turkinhoitoon kuuluvia toimenpiteitä täytyy opettaa pennulle pienestä pitäen, jotta siistiminen sujuisi mukavasti myöhemminkin. Oikeanlaiset turkinhoitovälineet helpottavat koiran karvapeitteen huoltamista. Ne valitaan koiran karvanlaadun ja -pituuden mukaan. Apua shampoo- ja karstaviidakosta selviytymiseen saat myyjiltämme. 

Mustin ja Mirrin turkinhoitopalvelut – jokaiselle pennulle

Kaikenlaiset pentukoirat vauhtitassuista ujokuonoihin ovat lämpimästi tervetulleita tutustumaan turkinhoitosalonkeihimme. Koiranpennun tutustumiskäynnillä saat trimmaajilta monia käytännöllisiä vinkkejä rodunomaisesta turkinhoidosta ja tarjoat pennullesi uuden, iloisen kokemuksen ammattilaisten varmassa ja lempeässä käsittelyssä.

Tutustu videolta koiranpennun harjoituskäyntiin.

Pentu puree harjaa, mitä tehdä?

Pennun näkökulmasta harjaushetki merkitsee takajalkatömpsyä karstalle, tulista sukapainia ja kamman hammastelua. Harja saa ipanan herkällä iholla aikaan uusia, ihmeellisen kutkuttavia tuntemuksia, joihin pentu reagoi ainoalla osaamallaan tavalla – koirankujeilla. Pienen pörröisen pennun kanssa saattaisi olla kiusaus leikkiä harjalla tai kädellä, mutta muista silloin, että muutaman kuukauden päästä söpön nöpösen tilalla harjassa roikkuu sätkivä ja puruvoimainen teinihurjimus. Olisi epäreilua sallia pennulle jotakin, mikä hetken päästä onkin kiellettyä.

Harjan pureminen on pennulle aivan luonnollista käytöstä, ja siksi sille tulisi opettaa johdonmukaisesti jo nyt toivottu käytös turkkia huollettaessa.

Vinkit viikarin kesyttämiseen:
  • Pyri aina ensisijaisesti tekemään turkinhoitoharjoituksia silloin, kun pentu on unelias. Seinille sinkoileva, iltavillin vallassa riehuva pentu ei ole otollisessa tilassa harjaharjoittelulle.
  • Yritä aina ennakoida pentusi metkuja ja pitää tauko harjoituksista ennen kuin villi vie vekaran. Näin toivottu käytös vahvistuu nopeammin.
  • Jos pentu puree harjaa, älä irrota sitä koiran turkista juuri sillä hetkellä. Muuten pentu oppii, että käsittelystä vapautuu harjaa puremalla.
  • Pennun purressa, pysäytä harjausliike ja pidä harjaa paikallaan, kiinni turkissa. Pysy itse rauhallisena.
  • Kun karvapiraija irrottaa harjasta ja kääntää päätä pois, vedä kesken jäänyt harjausveto loppuun ja nosta harja irti turkista.
  • Pidä toisessa kädessäsi makupaloja, joilla voit palkita pentua siitä, että se pysyy paikallaan ja pitää päätä poispäin harjaavasta kädestäsi.
  • Voit myös antaa pennullesi esimerkiksi märkä- tai raakaruoalla täytetyn aktivointilelun askarreltavaksi, kun harjaat pentua.

Pitääkö koiranpentua pestä? Katso alta trimmaajan ohjeet.

Lue lisää koiranpennun käsittelyvinkkejä ja katso video pentuoppaan viikolta 8, kohdasta: Terveys ja hyvinvointi.