Opas onnelliseen pentuarkeen

Pentuarjen pyörteissä luotettavia vastauksia pitää löytää helposti ja nopeasti. Mustin ja Mirrin pentuopas ohjaa viikkokohtaisesti sinua, uusi pennunomistaja, ja vastaa yleisimpiin kysymyksiisi. Nyt kaikki tarvitsemasi tieto on tassujesi ulottuvilla!

Viikko 8

Viikko 8


Jos koirasi ei jo pentuiässä opi seuraamaan sinua myös ilman talutinta, vie harjoittelu paljon enemmän aikaa ja vaivaa koiran kasvaessa aikuiseksi. Teet pennullesi suuren palveluksen, kun totutat sen kulkemaan vapaana ja tulemaan pyynnöstä luoksesi. Ennen kuin päästät pentusi irti, tutustu kuitenkin näihin ohjeisiin.

Vapauta harkiten

Taajama-alueella koira tulee pitää kytkettynä. Taajaman ulkopuolellakaan ei pentua ole syytä päästää irti ihan missä tahansa. Rauhallinen avoin paikka, joka on kaukana autoteistä, tai hiljainen metsäpolku ovat usein turvallisia paikkoja vapaana kulkemiseen.

Ennen kuin vapautat pennun, varmista, että ympäristössä ei ole asioita, jotka voisivat säikäyttää sen. Älä ota riskejä.

Karkaako pentu?

Vaikka maailma on täynnä kiinnostavia asioita, sinä olet pentusi elämän keskipiste. Lähes jokainen pieni pentu pysyy luontaisesti ikiomaa ihmistä lähellä. Joskus maailman ihmeet kuitenkin vievät pientä nuuskulaista väärään suuntaan. Miten olisi hyvä toimia, jos pentu harhailee kauemmaksi?

  • Jos pentu taapertaa tomerasti poispäin sinusta, älä lähde sen perään.
  • Kutsu sen sijaan pentua iloisesti, ja kun se katsahtaa sinuun, ala liikkua ripeästi poispäin siitä.
  • Pieni pentu säntää tällöin perääsi. Kehu sitä vuolaasti ja palkitse herkuilla, sen saavuttaessa sinut.
  • Pennulle on tärkeää tällä tavalla opettaa, että sen on seurattava sinua, eikä toisin päin.
  • Ethän koskaan juokse vapaana olevan pennun perään, ellei kyseessä ole akuutti hätätilanne!

Vinkkejä villien viikarien omistajille

Jotkut pennut ovat rohkeampia kuin toiset, ja tassuttelevat helposti pitkällekin. Villeimpien viikareiden kanssa voit kokeilla myös seuraavaa:

  • Vaihda yllättäen kulkusuuntaa sanomatta mitään pennullesi, tällöin koira oppii pitämään silmällä sinun liikkumistasi – sinähän saatat vaikka karata!
  • Piiloudu välillä puun tai kiven taakse ja anna nuuskulaisen etsiä sinut. Älä kuitenkaan valitse niin vaikeaa piiloa, että pentusi hätääntyy. Palkitse iloisilla kehuilla ja makupalalla, kun se löytää sinut.

Lue täältä käytännönläheinen artikkeli aiheesta. Opit muun muassa mitä tehdä, kun koirakaveri palaa karkumatkaltaan.